Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΔΕΘ της απελπισίας.

Γράφει η Ιδεοπηγή.   

Όσοι επισκέφτηκαν την έκθεση δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα περίπτερα, ήταν λιγότερα και φτωχά.
Αυτό διορθώνεται, ίσως του χρόνου να γίνει καλύτερη.
Εκείνο όμως που απογοήτευσε τους Έλληνες ήταν η ανυπαρξία των πολιτικών προτάσεων για το ξεπέρασμα της κρίσης.
Ο πρωθυπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι πρέπει να τον ευγνωμονούμε που μας υποδούλωσε στην τρόικα και τους διεθνείς τοκογλύφους.
Η πολιτική του είπε δεν είναι λιτότητας αλλά ευθύνης.
Οφείλουμε ένα μπράβο στο σύστημα που τον έκανε από Γιωργάκη Γιώργο.
Ο Καρατζαφέρης παρά λίγο να βάλει τα κλάματα καθώς δήλωνε ότι αυτός πρώτος θα έδιωχνε το ΔΝΤ το οποίο με τη δική του ψήφο μας φορτώθηκε στην καμπούρα μας.
Ο Σαμαράς πετώντας στα σύννεφα με ασάφειες και αερολογίες ξόρκισε το κακό μνημόνιο και σαν μάγος υποστήριξε ότι θα μπορούσε να το διώξει μέσα στο 2011.
Ο βομβαρδισμός των θα σε όλο του το μεγαλείο.
Το ΚΚΕ τα ίδια και τα ίδια, το μόνο καλό είναι ότι ξέρουμε κάθε φορά από πριν τι θα πει.
Η υπόλοιπη αριστερά πολυδιασπασμένη δεν έχει τίποτε ουσιαστικό να προσφέρει. Αλήθεια είναι σύμπτωση; Όποτε το ΠΑΣΟΚ είναι στριμωγμένο πολιτικά η κουλτουριάρικη αριστερά κάνει ότι μπορεί είτε διασπώμενη είτε στελέχη της εντάσσονται σ’ αυτό και το βγάζει απ’ το αδιέξοδο.
Οι πολίτες παρακολούθησαν με απάθεια τα λεγόμενα απ’ τους «πετυχημένους πολιτικούς» εκτός απ’ το ζωηρό χειροκρότημα στον πολύ «επιτυχημένο» και μουγκό πρώην πρωθυπουργό.
Το πιο βλακώδες σύνθημα που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια ήταν «μη μιλήσεις, μη μιλήσεις». Μπράβο στους αμετανόητους και ανόητους που το φώναξαν.
Φυσικά και ο αρχηγός δεν καταδίκασε την προηγούμενη κυβερνητική πολιτική και φέρεται να είπε «δεν θα ορίσω εγώ πότε ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει».
Το θέατρο του παραλόγου. Όλα στημένα για εντυπώσεις. Η επικοινωνία προτάσσεται της πολιτικής. Πάμε χαμένοι. Οι πολιτικοί μας ή δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται ή μας δουλεύουν «ψιλό γαζί»
Και του χρόνου.

http://ideopigi.blogspot.com/2010/09/blog-post_663.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου