Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Αυστραλία: Τα ακριβά τσιγάρα μειώνουν το κάπνισμαΗ πρόσφατη αύξηση της τιμής των τσιγάρων στην Αυστραλία οδήγησε χιλιάδες Αυστραλούς να σταματήσουν το κάπνισμα. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας «Galaxy», μετά την αύξηση, ύψους 25%, που επιβλήθηκε στην τιμή των τσιγάρων, το 40% των καπνιστών προσπάθησε να το κόψει και το 10% τα κατάφερε.
Αλλά και αυτοί που εξακολουθούν να καπνίζουν, τώρα καπνίζουν λιγότερα τσιγάρα.  Στην Αυστραλία σήμερα ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει πάνω από δέκα ευρώ. «Το τσιγάρο είναι βλαβερό στην

υγεία και κοστίζει. Με την αύξηση της τιμής του, οι καπνιστές έχουν ένα ακόμη κίνητρο να το κόψουν», είπε η υπουργός Υγείας, Νίκολα Ρόξον.
Στο μεταξύ, η πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας θέσπισε ακόμα πιο αυστηρούς περιορισμούς στο κάπνισμα και μάλιστα σε υπαίθριους χώρους.

Στο εξής το κάπνισμα θα απαγορεύεται σε αυτοκίνητα, αν επιβαίνουν σε αυτά παιδιά, αλλά και στις παραλίες θα υπάρχει χώρος για μη-καπνιστές.

Οι καπνιστές που πάνε σε πάρκα δεν θα μπορούν να καπνίζουν κοντά σε παιδικές χαρές παρά μόνο από απόσταση δέκα μέτρων.

Στη Μελβούρνη, ο δήμος του Μόνας εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει το κάπνισμα ακόμα και σε πεζόδρομους, όπως το Ίτον Στριτ στο Όκλι, που είναι «ελληνική γειτονιά» και έχει πολλές καφετέριες.

Κάποιοι δήμοι προσανατολίζονται στο να απαγορεύσουν εντελώς το κάπνισμα σε όλους τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου