Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Φορτηγατζήδες:η κυβέρνηση θα το πληρώσει στις εκλογές


Κλεφτοπόλεμος με μπλόκα μέχρι την Παρασκευή
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι την Παρασκευή, οπότε και θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική γενική συνέλευση του κλάδου, αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψής τους στα γραφεία της Ομοσπονδίας του κλάδου.
Οι μεταφορείς κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι στην ουσία τους παίρνει την περιουσία, γεγονός που θα το επιστρέψουν – όπως ανέφεραν- στις προσεχείς εκλογές και επανέλαβαν ότι δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν, αφού τα έχουν χάσει όλα.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιώργος Τζωρτζάτος σημείωσε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου οι μεταφορείς έχασαν τα πάντα, επέκρινε τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι αυτοαναιρέθηκε, καθώς άλλο σχέδιο νόμου τους παρουσίασε και άλλο κατέθεσε στη βουλή και ανακοίνωσε και αυτός ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.
Επανέλαβε για άλλη μια φορά το αίτημα των μεταφορέων να τους δοθεί γραπτώς η προφορική δέσμευση του κ. Ρέππα για τις ρυθμίσεις που έχουν σχέση με το συνταξιοδοτικό, την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο και στο ΕΣΠΑ και τις φοροαπαλλαγές για όσους έχουν αγοράσει άδεια τα τελευταία χρόνια.
Ανακοίνωσε ακόμη ότι ο ίδιος δεν έχει καμία αρμοδιότητα για την πορεία των κινητοποιήσεων, καθώς έχει δημιουργηθεί ειδικό Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, η οποία παίρνει και τις σχετικές αποφάσεις.
Και ενώ στην Αθήνα οι μεταφορείς παραμένουν στα μπλόκα τους, χωρίς όμως να κλείνουν τους δρόμους, οι συνάδελφοί τους στη Θεσσαλονίκη προχωρούν σε αποκλεισμούς.
Συγκεκριμένα, έχουν αποκλείσει από τις 7.30 μ.μ. την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στο ύψος του χωριού Γέφυρα, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Νωρίτερα, είχαν αποκλείσει, για περίπου μισή ώρα, την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στον κόμβο Λαχαναγοράς, καθώς και την Εγνατία Οδό, στο ύψος της Κουλούρας Ημαθίας, για περίπου δύο ώρες.
Ανοιχτή πάντως είναι η δυτική είσοδος της πόλης, στο ύψος του Δερβενίου, η οποία νωρίτερα είχε κλείσει για μικρό χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου