Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Πνίγηκαν δέκα ανήλικα αδέλφια

Δέκα αδελφάκια έχασαν τη ζωή τους, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε στον ποταμό Σάο Φρανσίσκο ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούν ακόμη άλλο ένα παιδί που δεν έχει εντοπιστεί.

Τα εννέα από τα παιδιά ήταν ηλικίας από 1 έως 11 ετών και το... δέκατο ήταν 16. Όλα τους ανήκαν στην ίδια πολυμελή οικογένεια που αριθμεί συνολικά 18 μέλη και είχαν επιβιβαστεί στην ψαρόβαρκα που είχε χωρητικότητα μόνο 6 ατόμων. Σύμφωνα με την αστυνομία της Βραζιλίας το αγνοούμενο παιδί είναι ένα 10χρονο κορίτσι.

Η οικογένεια κατευθυνόταν σύσσωμη στην επαρχία Μπαΐα της Βραζιλίας για να επισκεφθεί συγγενείς της όταν σημειώθηκε το δυστύχημα, στην περιοχή κοντά στο Πιλάο Αρκάντο. Έξι ενήλικοι και ένα παιδί κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι την ξηρά.

Οι Αρχές εκτμούν ότι ο ισχυρός άνεμος μπορεί να συνέβαλε στην ανατροπή της βάρκας. Υπάρχουν επίσης σκέψεις να κατηγορηθούν για αμέλεια οι δυο ψαράδες που οδηγούσαν τη βάρκα.

«Τέτοιες βάρκες τις χρησιμοποιούν μόνο οι ψαράδες. Δεν γίνεται να μεταφέρεις ολόκληρη οικογένεια. Οι πιθανότητες επιτυχίας του ταξιδιού ήταν μηδενικές», φέρεται να δήλωσε ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.

Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/09/blog-post_5428.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου