Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ενωτική Δημοτική ΚίνησηΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αποφάσισα να διεκδικήσω την εκλογή μου ως δημάρχου για το διευρυμένο Δήμο Στυλίδας.

Η απόφασή μου αυτή υπαγορεύτηκε από 2 κυρίως λόγους:


Πρώτα απ’ την αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μου και δεύτερον από την πεποίθησή μου ότι έφτασε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, αφήνοντας πίσω κακοδαιμονίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος και αξιοποιώντας ευκαιρίες και δυνατότητες που ασφαλώς υπάρχουν.
Δεν αγνοούμε βέβαια τη σοβαρότητα και τις πολλαπλές ευθύνες του εγχειρήματος, αλλά προσβλέπουμε με εμπιστοσύνη στο μέλλον γιατί η απόφασή μας στηρίζεται στην αισιοδοξία, την αγωνιστή μας διάθεση και στη βεβαιότητα ότι θα βρούμε πολλούς συντοπίτες μας έτοιμους να ανταποκριθούν με ζήλο και όρεξη στην πρόσκλησή μας και να κάνουν δικό τους το όραμά μας για ένα νέο, τολμηρό, δυναμικό παρόν στη μεγάλη πρόκληση των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ελπίζουμε ότι ο συνδυασμός μας θα κάνει τη διαφορά. Δεν θα είναι απλώς μια ακόμη υποψηφιότητα, ένα ακόμη ψηφοδέλτιο.
Χωρίς διάθεση να υποτιμήσουμε κανέναν θα προσπαθήσουμε να εμπνεύσουμε τους συνδημότες μας να συστρατευθούν μαζί μας πείθοντάς τους ότι ο νέος διευρυμένος Δήμος θα είναι μια σπουδαία ευκαιρία να βγει ο τόπος μας από το τέλμα της σημερινής υστέρησης και να διεκδικήσει μια θέση ανάμεσα σ’ εκείνους τους Δήμους που τόλμησαν και κατάφεραν να πετύχουν ανάπτυξη και πρόοδο, με βάση σχεδιασμούς και εφαρμογές εμπνευσμένων και ρεαλιστικών προγραμμάτων.


ΚΑΛΟΥΜΕ, λοιπόν, όλους όσοι πιστεύουν ότι ο τόπος μας έχει μέλλον, να συμπράξουν μαζί μας για να γυρίσουμε σελίδα.


ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ


ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ :


* Όλοι οι δημότες του νέου διευρυμένου Δήμου Στυλίδας να αισθάνο νται ισότιμοι ανεξάρτητα απ’ το αν βρίσκονται στην περιφέρεια ή το κέντρο του Δήμου. Η περιφέρεια να απολαμβάνει και να δικαιούται ότι και το κέντρο του Δήμου.

* Να αισθανθούν οι δημότες ότι γίνονται έργα ουσίας, υποδομών και ανάπτυξης που καλυτερεύουν την ποιότητα της ζωής τους και όχι έργα βιτρίνας

* Να δημιουργήσουμε υποδομές που θα δώσουν την δυνατότητα στους δημότες μας να αναπτύξουν τις δουλειές τους αποφεύγοντας την παρακμή και το μαρασμό

* Να διασφαλίσουμε την διαφάνεια στην διαχείριση των οικονομικών πόρων έτσι ώστε ο κάθε δημότης να γνωρίζει πόσα χρήματα και ποιοι πόροι κατευθύνονται σε ποια έργα

* Να ανοίξουμε τις πόρτες των Δ. Συμβουλίων στους δημότες έτσι ώστε να γίνουν κοινωνοί και συνεργάτες σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που αρχίζει για τον νέο διευρυμένο Δήμο Στυλίδας. Να πλαισιώσουν έτσι την τοπική αυτοδιοίκηση δίνοντάς της το δημιουργικό ρόλο που της αξίζει.

* Να πετύχουμε την ανάπτυξη αξιοποιώντας το πλουτοπαραγωγικό δυναμικό του τόπου μας, τη θάλασσα, τον ελαιώνα, τα μνημεία και τον πολιτισμό μας και να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους μας αλλά κυρίως στα παιδιά μας να ζήσουν, να δουλέψουν και να προκόψουν σ’ αυτόν το τόπο.


Επικεφαλής του συνδυασμού Ενωτική Δημοτική Κίνηση
και Υποψήφιος Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Στυλίδας
Απόστολος Γκλέτσοςhttp://www.gkordis.com

http://ktikio.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου