Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Ερντογάν και η πολιτική.


Γράφει η Ιδεοπηγή.   

Το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Τουρκία έδωσε μια μεγάλη πολιτική νίκη στον Ερντογάν επιβεβαιώνοντας την παντοδυναμία του.
Σε αντίθεση με τους Έλληνες πολιτικούς το κόμμα του Ερντογάν παράγει πολιτική και κινείται σύμφωνα με το δόγμα Νταβούτογλου για Οθωμανοποίηση της περιοχής.
Σημειωτέο είναι ότι αντίπαλος της κυβέρνησης Ερντογάν στο δημοψήφισμα ήταν κατά κύριο λόγο το στρατιωτικό κατεστημένο το οποίο ή αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τη θέληση του Ερντογάν ή υπέστη δεινή ήττα. 
Όλοι γνωρίζουμε ότι η Τουρκία ακολουθεί κατά γράμμα μια συγκεκριμένη εξωτερική πολιτική ανεξάρτητα του ποια είναι η κυβέρνηση.
Παρόλο που η επιθετικότητα και οι παράλογες Τουρκικές απαιτήσεις στο Αιγαίο και τη Θράκη μας εξαγριώνουν οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι υπό την ηγεσία του Ερντογάν η Τουρκία κατορθώνει να αναπτύσσεται και να διεκδικεί ηγετικό ρόλο στην περιοχή.
Παρόλα τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας και ειδικότερα το Κουρδικό ο Ερντογάν κερδίζει μέρα με τη μέρα και στο εσωτερικό και στο διεθνή χώρο.
Η αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική των Ελληνικών κυβερνήσεων που ανέλαβαν εργολαβικά να στηρίξουν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ χωρίς κανένα σχεδόν προαπαιτούμενο εξυπηρετεί τα Τουρκικά συμφέροντα και η συνεχής υποχωρητικότητα μας θα της εξασφαλίσει κέρδη στο Αιγαίο και στη Θράκη.
Οι Τούρκοι εξασφάλισαν στενή συνεργασία με την Αλβανία και οι Αλβανοί εθνικιστές προβαίνουν σε προκλήσεις εναντίον των Βορειοηπειρωτών με αποκορύφωμα τη δολοφονία πριν λίγο καιρό ομοεθνή μας επειδή μιλούσε Ελληνικά.
Η συνεχής άνοδος της Τουρκίας οφείλεται στο ότι οι Τούρκοι πολιτικοί παράγουν πολιτική και η συνεχής πτώση της Ελλάδας οφείλεται στο ότι οι Έλληνες πολιτικοί κάνουν απλή διαχείριση.
Ειδικά σήμερα με το ΔΝΤ στο σβέρκο τα πράγματα θα χειροτερέψουν.
Ελπίζω τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα να πάνε καλύτερα με την επερχόμενη αλλαγή του πολιτικού προσωπικού που πολλοί  πιστεύουν ότι έρχεται ίσως μετά τις δημοτικές εκλογές.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο πρέπει οι πολιτικοί να επιστρέψουν στην πολιτική και όχι στα επικοινωνιακά κόλπα.
Η διαχείριση που ξεκίνησε απ’ το Σημίτη και συνεχίζεται μέχρι σήμερα μόνο καταστροφή μπορεί να φέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου