Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Κάνουν νέους νόμους για να αντιμετωπίσουν τους φορτηγατζήδες - 5 χρόνια φυλακή σε όσους αρνούνται την επίταξη!

- ΙΧ φορτηγά θα εκτελούν το έργο των ΔΧ που απεργούν
- Σκληρές αποφάσεις σε σύσκεψη υπό τον Πάγκαλο
- Θα ψηφιστούν με τη μορφή κατεπείγοντος στη Βουλή
- Εκρυθμη η κατάσταση στα μπλόκα
- Με σκάγια για αγριογούρουνα η επίθεση στη Μαλακάσα!

Με δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αναμένεται να απαντήσει, πιθανότατα εντός της ημέρας, η κυβέρνηση στην απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων να... συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε σύσκεψη που έγινε από νωρίς το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή του μισού υπουργικού συμβουλίου αποφασίστηκε οτι :

Εκτός από την ήδη γνωστή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα επιτρέπει στα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης να εκτελούν και το έργο των δημοσίων εμπορευματικών μεταφορών, προετοιμάζεται και δεύτερη, η οποία θα τροποποιεί προς το αυστηρότερο το πλαίσιο της επίταξης των μεταφορέων.

Η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση, που ενδεχομένως θα ψηφιστεί από τη Βουλή την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, θα προβλέπει ποινές κάθειρξης ακόμα και άνω των πέντε ετών όσων είναι επιταγμένοι αλλά δεν επιστρέφουν στα καθήκοντά τους, προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο.

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως ο νόμος που ψηφίστηκε για τις εμπορευματικές μεταφορές θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και πως δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα παρακώλυσης των συγκοινωνιών. Ήδη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει διαμηνύσει στους ιδιοκτήτες των φορτηγών πως η «περίοδος χάριτος» έχει περάσει οριστικά.

Με δεδομένη την απόφαση των μεταφορέων για συνέχιση των κινητοποιήσεων, το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασ.Κορκίδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γ.Κασιμάτη, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/09/5_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου