Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

130 σωματοφύλακες για τον Παπανδρέου

Ένα σύνηθες πρόβλημα για τη φρουρά του πρωθυπουργού είναι η συνήθειά του να αλλάζει αιφνιδιαστικά πρόγραμμα. Έτσι, ενώ ένας ολόκληρος μηχανισμός ενεργοποιείται για την ασφαλή μετακίνησή του, για παράδειγμα, από το Μέγαρο Μαξίμου προς ένα κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, την τελευταία στιγμή αποκαλύπτονται αλλαγές στα σχέδιά του στις οποίες η προσωπική ασφάλεια οφείλει να προσαρμοστεί άμεσα. Στη ΔΕΘ, το περασμένο Σάββατο, για παράδειγμα, ο κ. Γ. Παπανδρέου ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί συγκεκριμένα περίπτερα και εκθεσιακούς χώρους, αλλά τελικώς κινήθηκε εκτός πρωτοκόλλου, υποχρεώνοντας τους αστυνομικούς της ασφάλειας να προσαρμοστούν άμεσα στα νέα δεδομένα.
Πληροφορίες από αστυνομικές και κυβερνητικές πηγές κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η πρωθυπουργική φρουρά αποτελείται από συνολικά 130 άτομα. Πενήντα άτομα μετέχουν στην προσωπική του ασφάλεια και οι υπόλοιποι στη φύλαξη εγκαταστάσεων, όπως το Μέγαρο Μαξίμου και η πρωθυπουργική κατοικία.
Ένας πυρήνας 40 - 50 αστυνομικών από τους συνολικά 130 παραμένει ίδιος από την περίοδο που ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν στη αντιπολίτευση. Οι υπόλοιποι προστέθηκαν αφότου ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού.

Πληροφορίες –που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται επισήμως– αναφέρουν ότι την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε η ενίσχυση της ασφάλειας του κ. Παπανδρέου με επιπλέον 30 αστυνομικούς. Οι 8 από την Άμεση Δράση, 10 από αστυνομικά τμήματα και οι υπόλοιποι 12 από τμήματα και υποδιευθύνσεις ασφαλείας. Την εκπαίδευσή τους ανέλαβε η Υπηρεσία Ασφαλείας του προέδρου της κυβέρνησης.
Η φρουρά του κ. Παπανδρέου είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του πρωθυπουργού, των μελών της οικογένειάς του καθώς επίσης του Μεγάρου Μαξίμου και της πρωθυπουργικής κατοικίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου