Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

121 βουλευτές τρέχουν με 4.500 κυβικά, ενώ 177 έχουν αρκεσθεί στα... δίλιτρα

Στη χώρα του παραλόγου συμβαίνει και αυτό. Ο πρωθυπουργός της χώρας να μετακινείται με αυτοκίνητο 1.600 κυβικών και η πλειονότητα των βουλευτών να απολαμβάνουν μεγάλες ταχύτητες, καθισμένοι αναπαυτικά στα πολλά... κυβικά τους (εννοείται ότι ο κάθε βουλευτής δικαιούται οδηγό). Πολυτελής και ζηλευτός είναι ο στόλος των αυτοκινήτων που η Βουλή με τη μέθοδο λίζινγκ διαθέτει στους εκπροσώπους του λαού. Το κακό είναι -και αυτό θα προσπαθήσει, όπως μαθαίνουμε, να διορθώσει ο νυν πρόεδρος του Σώματος- ότι οι ίδιοι οι βουλευτές είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν το αυτοκίνητο της αρεσκείας τους.

Αυτό δεν έγινε τώρα -να μην τους αδικούμε τους ανθρώπους-, αλλά όταν υπεγράφησαν οι αρχικές συμβάσεις με τις εταιρείες. Τα αυτοκίνητα εκείνα ή τα αντίστοιχα που αντικαθίστανται όταν χρειάζεται, παραχωρούνται στους βουλευτές αμέσως μετά τις εκλογές με κλήρωση. Συνεπώς, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε σήμερα έναν νέο βουλευτή γιατί κυκλοφορεί με Lexus 4.500 κ. εκ. για παράδειγμα. Του έλαχε στην κλήρωση (πραγματικό λαχείο...). Με τη διαφορά ότι σύντομα θα κληθούν να αποφασίσουν αν το «λαχείο» θα το κρατήσουν ή θα κατεβάσουν τα κυβικά τους.

Με εντολή του Φ. Πετσάλνικου η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες που έχουν υπογράψει συμβάσεις, προκειμένου όσοι βουλευτές επιθυμούν να μπορούν να επιστρέψουν το αυτοκίνητο των πολλών κυβικών και να διαλέξουν ένα άλλο στα 1.400 ή 1.600 κυβικά. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι εταιρείες θα απαντήσουν θετικά (έχουν κάθε λόγο να το κάνουν), οπότε με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε πόσοι εκ των 300 θα ανταποκριθούν.
Για να έχουμε μια εικόνα σήμερα ώστε να μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες συγκρίσεις αύριο, ας δούμε ποια μοντέλα και πόσα κυβικά περιλαμβάνει σήμερα ο αυτοκινητικός στόλος της Βουλής.
Μακράν πρώτα σε προτίμηση τα πολυτελή Lexus.

Συγκεκριμένα, η Βουλή διαθέτει στους βουλευτές της:...

Διάβασε περισσότερα στο autocarnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου